kokboken

Jag har en liten scrap-kokbok med alla mina bästa recept.  Viktiga recept så som chokladbollar, camillas gó kaka, världens bästa hummus, rosa popcorn, och så den där kyckling-curry-banan-cashewnötter-rätten som jag föråt mig på i pite. Men andra ord beprövade recept som alltid kommer vara bra att ha med sig!

Scones-sidan är väl använd. I kväll blir det nybakade scones till söndagsfilmen.

Den här sidan är bra. Man tar kött och så improviserar man resten.

7 thoughts on “kokboken

  1. Nä fyyy fasen, den där kycklingbanangrejen kallas Flygande Jakob och är bland det vidrigaste man kan hitta på. Flygande Uppkastningen borde den heta. En 80talsrätt som med all rätt borde slutats laga där och då.

    Scones däremot, det är fina grejer.🙂

  2. Det där är inte flygande jakob, man har inte curry i flygande jakob! Och inte cashew heller, utan jordnötter. Jag vet, för jag älskar flygande godheter!

    Gillar grissidan…;)

  3. Har nyligt läst ett receptpoem i en urtjusig liten bok av en framstående poet som liknar grissidan i din kokbok. It goes something like this: ”Smörj in två små kaniner i stark senap. Stek i ugn i 200 grader cirka 50 minuter. Tillsätt klippt persilja. Servera med ångkokt potatis.” Det många liknande matlagningspoem. Intressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s