, Gilla knappen, Resa

Barcelona

Fem nätter var inbokade på ett litet hotell just vid parc de ciutadella i stadsdelen El Born som ligger ganska nära stranden Barceloneta. Vi visste ingenting om hotellet förutom att en tidigare gäst hade beskrivit (som en kommentar på deras bokningssida) det som väldigt litet och att de var gay-friendly. Man kan säga att den tidigare gästen hade helt rätt, det var ett mycket litet rum men helt ok. Utsikten kanske jag hellre skulle beskriva som insikt…


Härlig bild att börja med =) Men det gjorde inte så mycket vi skrattade mest och var glada över att det var lugnt och skönt på rummet. Så mycket tid spenderar man ändå inte där…


Så här ser gatorna ut i El Born. Vi gick omkring och spanade de små butikerna och restaurangerna.


Innan man äter middag dricker man lite vin och äter oliver på en trevlig liten gata.


Vi käkade goda tapas på ett ställe som hette cellar de la ribera.


En av dagarna besökte vi Sagrada Familia, tanken var att vi skulle gå in men gaaah vilken kö och vilken värme. Så vi gick runt den och förbluffades över alla tinnar och torn.


Okej alla dagar var heta men denna dag kändes extra varm. Vi hade bestämt oss för att ta oss till Parc Guell. Man kan säga att vi gick bakvägen upp till toppen så bilden ni ser här är ingången till hela parken, där gick vi ut. Det var verkligen en upplevelse, knasiga och vackra byggnader klädda i mosaik.


Kvällspromenad vid vattnet. Vi hittade Mr. Hankey som en flygande bajskorv….hum…


Samma snubbe som formgivit Sagrada Familia och Parc Guell har även gjort ett bostadshus, La Pedrera. Nu är det ett museum, om ni ska till Barcelona och är intresserade av form så är detta ett måste. Det är som att kliva in i en saga.


Taket på La Pedrera.


Uppe på taket hade jag kunnat stanna mycket längre men det var en aningens för varmt där uppe mitt på dagen. Efter man varit på taket gick man igenom en lägenhet som var möblerad med original prylar från 20-talet.


Lite picknick i parc de ciutadella och flanerande i El Born fick avsluta vår Barcelonaresa. Utöver parker, museum, butiker och restauranger så hann vi med lite sol och bad. Och självklart brände vi oss, det hör liksom till =)

Jag kan varmt rekommendera Barcelona och stadsdelen El Born var riktigt mysigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s